Accu Technologie van Makita

Gebruikers in de bouw klussen al jaren met Makita accugereedschap. Dankzij de kracht van de Makita accumachines is de bouw inmiddels massaal overgestapt van snoer naar accu. Met exact dezelfde techniek kunnen klussen in de tuin nu ook op accu.

Accu waar het kan, brandstof waar het moet.

Optimaal gebruik accu

Voordat je de accu gaat gebruiken, laad je hem ter activering eerst volledig op. Na enkele malen laden en ontladen is de nieuwe accu volledig geactiveerd. Haal de accu na het opladen uit de lader. Put de accu nooit volledig uit, maar laadt hem op tijd op.

De ideale kamertemperatuur voor het opladen is tussen 10° en 40°C. Laat een warme accu voor het opladen eerst afkoelen. Alleen bij laders die voorzien zijn van een koelwaaier hoeft dit niet.
Gebruik je een accu voor lange tijd niet (6 maanden) leg hem dan gedeeltelijk geladen weg (ongeveer 80%). Is de accu aan het eind van zijn levensduur, behandel hem als klein chemisch afval of lever in bij jouw dealer.

2x18 V

Het grote voordeel van 2x18 V ten opzichte van 18 V is meer vermogen, lagere warmteontwikkeling en een langere levensduur van de accu en machine. Machines die standaard meer stroom vragen, zijn gebaat bij een hogere Voltage. Hoe hoger het Voltage, des te lager de stroom die nodig is; en dat voorkomt warmteontwikkeling. De machine wordt daardoor duurzamer en, omdat hij minder stroom vraagt, is hij ook vriendelijker voor z'n accu. De accu wordt minder snel warm en dat betekent een langere levensduur. Op basis van de populaire 18 V accu heeft Makita een serie machines ontwikkeld, waarin 2 accu’s de kracht leveren van 36 V. Ook een groot voordeel is, dat de populaire 18 V accu's van Makita onderling wisselbaar zijn. Dus wanneer je al Makita 18 V accu's hebt, heb je waarschijnlijk geen nieuwe nodig bij deze machines. Hier vind je een overzicht van de 2x18 V machines.

Voor alle andere 18V machines, klik hier.