Makita Mini 4-stroke engine

4-takt machines zijn door hun lagere uitstoot van schadelijke stoffen beter voor de gebruiker en de omgeving. De 4-takt machines produceren lage trillingen en hebben een aangenamere geluidsproductie. Het gunstige verbruik van een 4-takt ten opzichte van een 2-takt zorgt voor lage verbruikskosten, wat weer goed is voor de portemonnee.

De uitstoot van een 4-takt motor is ongeveer 8 keer minder (-88%) dan een vergelijkbare 2-takt motor en voldoet daarmee ruimschoots aan de eisen met  betrekking tot de uitstoot van schadelijke stoffen. Bij een 2-takt machine komt 20% van de benzine onverbrand in de uitlaat. Dit is niet alleen  belastend voor het milieu, maar veroorzaakt ook een hinderlijke geur. Door het kleppensysteem van een 4-takt wordt bijna alle brandstof verbrand alvorens deze in de uitstoot terecht komt. Eén conventionele 2-takt machine produceert bij de start al dezelfde uitstoot als 180 moderne personenauto's. De uitstoot van een 4-takt motor is gelijk aan 10 moderne auto's.

Voordelen 4-takt

Goed voor milieu, gebruiker en omgeving 

• 8 keer minder uitstoot dan 2-takt
• aangenamere geluidsproductie dan 2-takt

Gemak

• geen mengsmering nodig
• vastlopen door verkeerde brandstof uitgesloten
• gemakkelijk starten

Lage verbruikskosten

• brandstofverbruik tot wel 40% lager
• lagere verbruikskosten dan 2-takt
• Bij gebruik van 4-takt alkylaatbenzine 20% goedkoper dan 2-takt

MM4 technologie

MM4 is de nieuwste techniek van Makita op het gebied van brandstof motoren. Deze techniek zorgt ervoor dat de 4-takt machines kunnen werken in elke stand, zelfs op de kop. Het gepattenteerde systeem zorgt er namelijk voor dat de machine altijd optimaal wordt gesmeerd. Daarnaast hebben onze 4-takt motoren een zeer gunstig koppel verloop. De hoge koppels worden al bij lage toeren behaald, en vastgehouden over een groot bereik. Werken met lagere toeren bespaart brandstof en vergroot de levensduur van uw machine aanzienlijk.

Benieuwd naar meer van onze producten?