1 accu, ruim 130 machines.

Of je nou voor je werk of voor je plezier actief bent in de tuin, Makita heeft een uniek aanbod voor je. Alleen Makita heeft namelijk een professionele 18V LXT accu die op ruim 130 verschillende machines past. Dus maaien of zagen, snoeien of schroeven, knippen of boren, de Makita accu is de krachtbron voor jouw klus.

De 2x18V lijn
Accugereedschap heeft veel voordelen. Geen (verleng)snoeren meer waar je doorheen kunt maaien of knippen. Altijd makkelijk starten. Minder onderhoudskosten. Geen brandstof, waardoor je bespaart én niet langer schadelijke dampen produceert. Een beter geluid. Wat op veel plaatsen erg plezierig is voor gebruiker en omwonenden.

Makita heeft een complete lijn krachtige accu tuinmachines. Die kracht komt uit één of twee 18V accu’s. De technologie van de accu en het laadsysteem wordt al jaren overal op de wereld door miljoenen vakmensen gebruikt. Er zullen tuinklussen blijven waarvoor brandstofmotoren geschikter zijn. Daarom zeggen wij bij Makita: ‘accu als het kan, brandstof als het moet’.

Snellader standaard
Makita biedt veel machines aan met accu’s en lader. Dat is standaard een snellader die de accu’s doorgaans sneller oplaadt dan dat ze leeg raken. Met een extra set accu’s kun je dan continue doorwerken. De machines zijn ook verkrijgbaar zonder accu’s en lader. Als je die al hebt breid je wel heel voordelig je machinepark uit.
DLM460: Krachtige professionele accumaaier
De DLM460 accu grasmaaier van Makita is uitgerust met een robuust stalen maaidek met een maaibreedte van 46cm geschikt voor gazons van 800m2 tot 1600m2. De grasmaaier is voorzien van vijf hoogte standen met een bereik van 20mm tot 75mm, een elektronische en een mechanische motorrem. Met de DLM460 is het mogelijk om te vangen in de vangbak met een capaciteit van 60 liter en te mulchen met de standaard bijgeleverde mulchplug. Tijdens het maaien zorgt de waaierschijf onder het maaidek voor een goede luchtcirculatie wat er voor zorgt dat het gras netjes in de vangbak terecht komt. Het voordeel van een accu grasmaaier ten opzichte van een benzine grasmaaier is dat hij stiller, goedkoper en schoner is. Het voordeel ten opzichte van een elektrische grasmaaier is dat je geen snoer hebt en dus geen beperking in bewegingsvrijheid. Bij gebruik van twee 5,0 Ah accu's heeft deze machine een gemiddelde standtijd van 45 minuten.


DLM380:
 
Snoerloos, zorgeloos maaien
In de zomermaanden is het maaien van het gras een terugkerende klus. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk, kies voor een accumaaier van Makita. Geen gestoei met de (verleng)kabel, maar vrijheid van bewegen. De DLM380 is een sterke accu aangedreven grasmaaier en is met zijn 38 cm breed maaidek geschikt voor gazons rond de 500 m2. Hij wordt gevoed door 2 accu's van 18 V. De maaier is stil en milieuvriendelijk door het gebruik van deze Lithium-ion accu's. Hij is onderhoudsvriendelijk. Achter de grasmaaier is het prettig lopen door de ergonomische duwbeugel. Na afloop klap je de beugels van de maaier eenvoudig in. De maaihoogte ligt tussen de 25 - 75 mm en is centraal in 9 hoogtes te verstellen.


 
DLM431: Sneller klaar met meer maaibreedte

Als je dan toch vaak moet maaien, dan liever met deze sterke accu grasmaaier. Geen gestoei met de kabel, maar vrijheid van bewegen. Met zijn 43 cm brede maaidek is hij geschikt voor gazons rond de 1000m2. Hij wordt gevoed door 2 accu's van 18 V. De maaier is stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu's. Hij is onderhoudsvriendelijk. Achter de grasmaaier is het prettig lopen door de ergonomische duwbeugel. Na afloop klap je de beugels van de maaier met de handige snelsluiting eenvoudig in. De maaihoogte ligt tussen de 20 - 75 mm en is centraal in 9 hoogtes te verstellen. Klaar met maaien? Gebruik je accu’s voor één van die andere Makita accumachines.

  
DUH551 of DUH651: Accu heggenschaar met serieuze eigenschappen

Heb je een grote tuin met veel heg, of werk je in de groensector, dan heb je een accu heggenschaar van serieuze kwaliteit nodig. De DUH551 heeft een meslengte van 55 cm, dat knipt lekker weg. De DUH651 heeft een meslengte van maar liefst 65 cm. Ideaal voor brede heggen en sneller 

werken. Door zijn lage geluidsproductie is deze accu heggenschaar uitermate geschikt voor plekken waar lawaai niet op prijs wordt gesteld, zoals woonwijken, ziekenhuizen, begraafplaatsen, volkstuinen en scholen. De draaibare achterhandgreep zorgt voor een optimale controle en een ontspannen houding in elke positie. Voor de hoge heggen is het combisysteem DUX60 makkelijk. Gebruikt dezelfde accu’s.DUR365U: voor ruwer gras en onkruid en slootkanten

De professionele accu bosmaaier (DUR365U) heeft een optimaal vermogen door de plaatsing van de motor direct boven de maaikop. Daarnaast zorgt de motor voor minder vermogensverlies, is stiller en milieuvriendelijker. Door het dubbele accu systeem heb je het gemak van 18 V en de kracht van 36 V. Zowel een draadkop als snijmes kan worden gemonteerd doordat de machine is voorzien van een universele beschermkap. Hij is ideaal voor middelzwaar maaiwerk zoals het maaien van slootkanten, gras en ruw materiaal. Deze machine heeft een professionele outer-rotor motor. Waarbij het veld om de rotor heendraait. Voordeel: hogere snelheid, meer kracht.
DUR366L: knappe (maai)kop voor graskanten en onkruid

De professionele accu bosmaaier (DUR366L) heeft een optimaal vermogen door de plaatsing van de motor direct boven de maaikop. Daarnaast zorgt de motor voor minder vermogensverlies, is stiller en milieuvriendelijker. Door het dubbele accu systeem heb je het gemak van 18 V en de kracht van 36 V. Zeer geschikt voor het maaien van graskanten, licht onkruid en fijner materiaal. Zowel een draadkop als snijmes kan worden gemonteerd doordat de machine is voorzien van een universele beschermkap. Deze machine heeft een professionele outer-rotor motor. Waarbij het veld om de rotor heendraait. Voordeel: hogere snelheid, meer kracht.
DUX60: In een handomdraai van maaien naar 
knippen naar zagen
Het DUX60 combisysteem op accu is de oplossing voor verschillende klussen in de tuin. In combinatie met diverse gemakkelijk te verwisselen opzetstukken kun je ‘m in een handomdraai te gebruiken als trimmer, kettingzaag, cultivator, heggenschaar of bodemfrees. Dit combisysteem heeft een laag gewicht en produceert minder geluid en trillingen zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Omdat brandstof en olie er niet meer aan te pas komen, vergt de machine minder onderhoud en zijn ook de verbruikskosten lager. De koolborstelloze motor zorgt voor ongekende kracht bij alle toepassingen en de ingebouwde elektronica voor een efficiënte omgang met de energie uit de twee 18 V LXT accu’s. De indicator op de accu’s laat duidelijk zien wanneer de capaciteit van de accu afneemt of overbelasting dreigt. De DUX60ZM4 wordt standaard geleverd met het bosmaaieropzetstuk, in een handige opbergtas. Wissel het opzetstuk in een handomdraai naar één van de andere opzetstukken.


DUB361: bladblazer die lekker in de hand ligt
Als het blad gaat vallen, denken wij alleen maar aan één ding. Opruimen met gemak. De DUB361 is een accu bladblazer met twee blaassnelheden, een compacte bouw en laag in gewicht. Zeer geschikt voor het snel opruimen van bladeren, knipsels van een heg en houtsnippers.DUB362: 0% uitstoot, 100% kracht

Met de compacte accu bladblazer DUB362 maak je na een klus de tuin, stoep of terras in een handomdraai vrij van bladeren en ander groenafval. Door middel van de vario-schakelaar kies je uit zes verschillende snelheden. Deze bladblazer is opvallend licht van gewicht, slechts 4,1 kilo. Hij heeft een laag trillingsniveau, een lage geluidsproductie en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van je bladblazer. Moe word je niet van werken met deze bladblazer, hij is zo gebouwd je een ontspannen greep hebt op het toestel: geen schakelaar inhouden, maar met de duimtoetsen aan of uitzetten. Het bereik is aan te passen naar jouw lengte, je stelt de blaaspijp in drie stappen in met een verstelbereik van 10 cm.

 

 


DUC353: Accu kettingzaag met prestaties van 30cc motorzaag

Met de DUC353 heb je een professionele accu kettingzaag in handen. Hij werkt prettig door de lage trillingen, lage geluidsproductie, lage gewicht en helemaal geen uitstoot van schadelijke stoffen. De kracht krijgt hij door het dubbele accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V. Qua prestaties is deze accu kettingzaag vergelijkbaar met een 30,0cc motorkettingzaag, maar dan stiller, milieuvriendelijker door het gebruik van 2 Lithium-ion accu's, en makkelijk te starten. Alles voor een goed zaagresultaat met alle gemak. Zeer lage verbruikskosten door minder onderhoud en het ontbreken van brandstof. De investering verdient zichzelf snel terug. Door compacte bouw en laag gewicht perfect in balans en  ideaal voor snoeiwerkzaamheden. Gereedschaploos spannen en vervangen van de ketting. Voor de DUC353 heeft Makita een heel innovatieve motor ontwikkeld waar het veld om de rotor heendraait. Voordeel: hogere snelheid, meer kracht.


DUP361

DUP361: Lichtgewicht snoeischaar voor ergonomisch snoeien

De DUP361 is een lichtgewicht snoeischaar welke wordt aangedreven door 2 stuks 18 V LXT accu’s. De accu’s draag je makkelijk in het draagtasje op de rug. De schaar heeft 2 knipstanden. In de eerste stand kun je takken knippen tot ongeveer 2,5 cm, waardoor je sneller kunt werken. In stand 2 kunnen er takken tot 3,3 cm worden geknipt. Berg je schaar makkelijk op in het heuptasje tijdens andere werkzaamheden. De DUP361ZN wordt standaard geleverd zonder accu's en lader in een handige opbergtas.
Combiset DC18RD/4XBL1850B
Deze combiset bevat 4 maal een accu (BL1850B 18 volt, 5,0Ah) en een duo snellader (DC18RD). Geleverd in Mbox nr.3.

Met dit starterspakket bent u klaar om het hele 2x18 V platform direct optimaal te gebruiken.

Artikelnummer: 197626-8

 
Combiset DC18RD/2XBL1850B
Deze combiset bevat 2 maal een accu (BL1850B 18 volt, 5,0Ah) en een duo snellader (DC18RD). Geleverd in Mbox nr. 3.

Met dit starterspakket bent u klaar om het hele 2x18 V platform direct optimaal te gebruiken.

Artikelnummer: 197629-2

 

Benieuwd naar de mening van gebruikers?