DCU180: Je hebt maar één rug

De krachtige kruiwagen met accupower

Heb je extra power nodig voor het vervoeren van materialen? Is je rug je lief? Dan is de accu-kruiwagen van Makita je ideale kompaan. De krachtpatser is gemaakt voor bouwplaats en boerderij, maar ook uitstekend geschikt voor het onderhoud van grote tuinen en bospercelen.

Met de Makita accu-kruiwagen voer je afval af en versjouw je met het grootste gemak zand, tuingrond en hout. Dankzij het grove bandenprofiel is de kruiwagen op zowat elke ondergrond te manoeuvreren. Hij werkt op dezelfde professionele 18 Volt Li-ion accu waar ruim 130 andere Makita producten ook op werken, en versleept met gemak een vracht van maximaal 130 kg. Een volle accu heeft een continue gebruiksduur van een uur. De kruiwagen kan worden voorzien van een rek of een bak van 90 liter, deze zijn los verkrijgbaar.

DCU180Z

DCU180Z

Nieuwe, sterke borstelloze motor
Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom naar het veld en niet via koolborstels naar het anker. Het veld is bij een koolborstelloze motor voorzien van wikkeling en het anker van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt heb je ook niet de wrijving die deze koolborstels veroorzaken en dat heeft een aantal voordelen zoals een constanter toerental, geen wrijving en een langere standtijd. Een ander voordeel is dat dit type motor in combinatie met elektronica toerenregelbaar is.

Altijd goed zicht
De fluisterstille elektromotor zorgt ervoor dat de kruiwagen ook in een afgesloten ruimte gebruikt kan worden. De kruiwagen heeft twee schijnwerpers zodat je ook in het donker goed zicht hebt, daarnaast geeft hij automatische waarschuwingssignalen bij achteruitrijden. Kortom de Makita DCU180 is krachtig, veilig, ergonomisch en heeft zeer lage onderhoudskosten.

Uitvoering
De machine wordt geleverd zonder accu en lader. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Klik hier voor meer informatie. De kruiwagen is uit te rusten met een bak van 90 liter of een rek, hij is dus geschikt voor een breed scala aan tuin werkzaamheden.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze kruiwagen te testen in de praktijk.DCU180Z

 

DCU180