DLM460: meters maken met accu

Maai in een handomdraai je grasveld met deze 46cm grasmaaier

De DLM460 accu grasmaaier van Makita is uitgerust met een robuust stalen maaidek met een maaibreedte van 46cm geschikt voor grasvelden van 800m2 tot 1600m2. De grasmaaier is voorzien van vijf hoogte standen met een bereik van 20mm tot 75mm, een elektronische en een mechanische motorrem. Met de DLM460 is het mogelijk om te vangen in de vangbak met een capaciteit van 60 liter en te mulchen met de standaard bijgeleverde mulchplug. Tijdens het maaien zorgt de waaierschijf onder het maaidek voor een goede luchtcirculatie wat er voor zorgt dat het gras netjes in de vangbak terecht komt. Het voordeel van een accu grasmaaier ten opzichte van een benzine grasmaaier is dat hij stiller, goedkoper en schoner is. Het voordeel ten opzichte van een elektrische grasmaaier is dat je geen snoer hebt en dus geen beperking in bewegingsvrijheid. Bij gebruik van twee 5Ah accu's heeft deze machine een gemiddelde standtijd van 45 minuten.

 

DLM460

Nieuwe, sterke borstelloze motor
Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom naar het veld en niet via koolborstels naar het anker. Het veld is bij een koolborstelloze motor voorzien van wikkeling en het anker van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt heb je ook niet de wrijving die deze koolborstels veroorzaken en dat heeft een aantal voordelen zoals een constanter toerental, geen wrijving en een langere standtijd. Een ander voordeel is dat dit type motor in combinatie met elektronica toerenregelbaar is.

Maaien met vochtig weer
De grasmaaier is uitgerust met XPT. Dit houdt in dat de machine bescherming heeft tegen invloeden van buitenaf zoals stof en waterdruppels. Het is dus mogelijk om zonder problemen je grasveld te maaien als het buiten vochtig weer is, dankzij de IP-4 beschermingsgraad. Let op: XPT zorgt er niet voor dat de machine waterdicht is en gebruik in een stortbui wordt dan ook afgeraden.

Stille modus
Deze grasmaaier is uitgerust met een zogenaamde "low noise mode", ook wel eco modus genoemd. Deze modus zorgt ervoor dat de grasmaaier zijn toerental automatisch aanpast aan de arbeid die van hem gevraagd wordt. Is het gras hoog en moet de motor veel werk verrichten, dan zal de motor meer toeren en dus ook meer geluid maken. Is het gras laag, dan heeft de motor weinig moeite met het maaien, zal hij minder toeren en dus ook weinig geluid maken.

Automatic torque Drive Technology
De DLM460 is uitgerust met Makita ADT. Deze technologie meet tijdens het maaien de hoeveelheid die de motor ondervindt. Wordt deze weerstand te hoog, bijvoorbeeld bij hoog gras, dan wordt het toerental automatisch bijgesteld naar een lager toerental. Dit zorgt ervoor dat de motor een hoger koppel heeft waardoor hij makkelijker door het hogere gras komt. Is het gras op een andere plaats lager en ondervindt de motor minder weerstand, dan zal het toerental weer omhoog bijgesteld worden.

Uitvoering
De machine wordt geleverd zonder accu en lader en inclusief mulchplug. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Klik hier voor meer informatie.

Een maaidek wat tegen een stootje kan
Doordat deze machine is uitgerust met een stalen maaidek is hij robuust en kan hij tegen een stootje.

Nieuw bij Makita
Deze machine is over onbepaalde tijd beschikbaar.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze bladblazer te testen in de praktijk.


DLM460

Bekijk hier het volledige Makita grasmaaier assortiment.