DUB362: blazen met accu

Opruimwerkzaamheden met accu, stil, schoon en krachtig

Ondanks dat de herfst het seizoen is met verreweg de meeste opruimwerkzaamheden, kan de DUB362Z accu bladblazer zich het hele jaar rond nuttig maken. In de lente ruim je er het snoeiafval mee op, in de zomer gebruik je hem als bezem om het terras schoon te houden, in de herfst ruim je er het blad mee op en in de winter blaas je er de poedersneeuw mee aan de kant. Dit is slechts een kleine greep uit het grote spectrum aan toepassingen waar deze machine zich voor leent. Doordat deze machine op accu werkt is het een kwestie van het er in klikken van de accu's en blazen maar. Het blazen met accu heeft ook andere voordelen. Zo is de machine stil, heb je geen last van stinkende uitlaatgassen en vergt de machine weinig onderhoud. Kortom, een goed alternatief voor de bladhark.

Ontvang nu bij aankoop van deze machine een gratis accu, lees hier meer over de voorwaarden.

DUB362Z

Nieuwe, sterke borstelloze motor
Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom naar het veld en niet via koolborstels naar het anker. Het veld is bij een koolborstelloze motor voorzien van wikkeling en het anker van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt heb je ook niet de wrijving die deze koolborstels veroorzaken en dat heeft een aantal voordelen zoals een constanter toerental, geen wrijving en een langere standtijd. Een ander voordeel is dat dit type motor in combinatie met elektronica toerenregelbaar is. In het geval van de DUB362Z geeft dit de gebruiker zes blaasstanden.


Groot luchtvolume voor opruimwerkzaamheden
Bij het opruimen van losliggend tuinafval of blad is een groot luchtvolume van belang. Een groot luchtvolume zorgt voor een grote luchtverplaatsing, wat er op zijn beurt voor zorgt dat grote hopen materiaal gemakkelijk weggeblazen worden. Hiermee maak je snel een terras of grasveld bladvrij. Ook ruim je met dit hoge luchtvolume gemakkelijk snoeiafval van bijvoorbeeld een conifeer of laurier op.

Kies zelf je kracht en looptijd
De DUB362Z is voorzien van zes blaasstanden. Door deze veelzijdigheid aan standen kun je als gebruiker de perfecte balans kiezen tussen standtijd en blaaskracht. Ga je volledig voor blaaskracht, dan zal je standtijd hier onder lijden. Op de krachtigste blaasstand kun je 11 minuten werken op twee volle 5,0 Ah accu's. Wil je een wat langere standtijd dan kun je de blaaskracht verminderen, zo blaas je op de minst krachtige stand 73 minuten op twee volle 5,0 Ah accu's. Welke van de zes standen je nodig hebt zal per klus variëren.

Uitvoering
De machine wordt geleverd zonder accu en lader. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Klik hier voor meer informatie.

Beste product kooptipBesteproduct DUB362 score
In het weekend van 27-10-2018  heeft er in alle regionale bladen van de Persgroep een test gestaan van bladblazers. Daarbij zijn twee Makita blazers in twee categorieën (gesnoerd en accu) in de top 3 doorgedrongen. De accubladblazer DUB362 is geëindigd met een 8,1. Het hoogste cijfer onder de accuvarianten. Een zeer goed resultaat. Lees hier de test.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze bladblazer te testen in de praktijk.


DUB362Z

Bekijk hier het volledige Makita bladblazer assortiment.