DUC353: zorgeloos zagen

De kracht van een motorkettingzaag, het gemak van een accumachine

De tijd dat de zaagwerkzaamheden in en rondom de tuin alleen met een brandstof aangedreven kettingzaag gedaan konden worden is voorbij. Met de DUC353Z accu kettingzaag heb je een volwaardige kettingzaag in handen met gelijkwaardige prestaties aan een 35cc motor kettingzaag. Doordat de machine door accu aangedreven wordt heb je geen last van het harde geluid wat een 2-takt motor normaal gesproken produceert, iets wat deze kettingzaag zeer geschikt maakt voor klussen waarbij geluid een belangrijk rol speelt. De professionele kettingsnelheid van 20 m/s zorgt ervoor dat deze zaag met gemak door de dikste stammen zaagt.

Ontvang nu bij aankoop van deze machine een gratis accu, lees hier meer over de voorwaarden.

DUC353

DUC353

Nieuwe, sterke borstelloze motor
Om aan de hoge verwachtingen/eisen van de gebruiker te kunnen voldoen, heeft Makita voor deze zaag de OR motor ontwikkeld. Deze motor is er ook één uit de outer-rotor familie, waarbij het anker aan de buitenzijde van het veld is geplaatst en het veld in het midden. Deze techniek maakt het mogelijk om een hoog constant vermogen te leveren, ideaal voor bijvoorbeeld de accu tuinmachines.

De kracht van 35cc maar dan met accu
De DUC353Z is op het gebied van kracht vergelijkbaar met de EA3501S40B (zie afbeelding), maar dan met accu als krachtbron. Dit geeft je de kracht van een 35cc brandstof kettingzaag met de voordelen van een accu tuinmachine. Dat wil zeggen, geen stinkende uitlaatgassen, lage geluidsproductie, minder onderhoud en gemakkelijk te starten.


Een professionele kettingsnelheid
Met een kettingsnelheid van 20 m/s doet de DUC353Z niet onder voor een benzine kettingzaag. Deze kettingsnelheid maakt hem geschikt voor de allround zaagwerkzaamheden in en rondom de tuin.

Schoon, stil en zuinig
Deze 2x18 V kettingzaag heeft een geluidsdrukniveau (LpA) van 87,7 dB(A) en is daarmee stiller dan de traditionele kettingzagen. De zaag produceert géén schadelijke uitlaatgassen wat hem zeer milieuvriendelijk maakt.

Veiligheid
Voor de veiligheid is hij naast de kettingrem en elektrische motorrem voorzien van een aan- uitschakelaar die conform de wetgeving de machine uitschakelt. Een kettingzaag valt onder de gevaarlijke machines. Om letsel te voorkomen is wanneer je werkt met deze accu kettingzaag verplicht dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Dit houdt in, een zaagbroek of zaagoveral van minimaal zaagklasse 1, veiligheidshelm met gehoor- en gelaatsbescherming, zaagschoenen of zaaglaarzen met een goede grip en werkhandschoenen die soepel zitten.

Uitvoering
De machine wordt geleverd zonder accu en lader. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de  snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Klik hier voor meer informatie.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze zaag te testen in de praktijk.


DUC353

Bekijk hier het volledige Makita kettingzaag assortiment.