DUH601: Professioneel knippen 

Buxus of beuk, in een handomdraai geknipt met de nieuwe 18 V accuheggenscharen van Makita.

De 18 V heggenschaar werkt dankzij de accu stil, milieuvriendelijk en tegen zeer lage verbruikskosten. Het zeer lage gewicht, een perfecte balans, de verminderde trillingen en het achterwege blijven van een hinderlijke brandstofgeur optimaliseren het gebruiksgemak. Deze lijn bestaat uit een drietal professionele heggenscharen waarbij je de slagsnelheid in drie stappen zelf kunt regelen. Hierdoor schakel je moeiteloos van een hoge slagsnelheid voor bijvoorbeeld een buxushaag naar een lagere slagsnelheid voor een beukenhaag. De DUH601 heeft een lengte van 60cm.

 

Sterke betrouwbare borstelloze motor
Om aan de hoge verwachtingen van de gebruiker te kunnen voldoen, heeft Makita voor deze heggenscharen de betrouwbare motor gebruikt uit de DDF484 boor/schroefmachine. Compact, uitgebalanceerd en enorm krachtig. Al jaren bewijzen ze hun kwaliteit en betrouwbaarheid in de bouwsector. Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom naar het veld en niet via koolborstels naar het anker. Het veld is bij een koolborstelloze motor voorzien van wikkeling en het anker van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt heb je ook niet de wrijving die deze koolborstels veroorzaken en dat heeft een aantal voordelen zoals een constanter toerental, geen wrijving en een langere standtijd. Een ander voordeel is dat dit type motor in combinatie met elektronica toerenregelbaar is.

Nieuwe mes technologie
De nieuwste 18 V heggenscharen zijn voorzien van een nieuw type professionele dubbelzijdig-dubbelsnijdende messen. In tegenstelling tot de traditionele heggenschaarmessen zijn de messen niet vlak maar staan deze bol. Op deze manier raken de messen elkaar alleen aan de uiteinden, wat minder wrijving betekent. Het voordeel hiervan is aanzienlijk minder geluid, minder slijtage, minder energieverlies en dus langer doorknippen op één acculading. Een ander pluspunt van deze vernieuwde messen is dat ze ervoor zorgen dat de te knippen takken worden vastgehouden en niet naar buiten worden weggeduwd. Dit komt de knipresultaten en de efficiëntie zeer ten goede.

Gebruiksvriendelijk
In tegenstelling tot een brandstof aangedreven heggenschaar vraagt de koolborstelloze elektromotor weinig onderhoud. Het is ook niet langer nodig de machine bij te vullen met dure brandstof. Dit bespaart tijd en zorgt ook voor lagere verbruikskosten. Dankzij de compacte bouw en het lage gewicht zijn zij één van de lichtste in hun klasse.

Schoon, stil en zuinig
De nieuwe 18 V heggenscharen hebben een geluidsproductie van 79 dB(A) en zijn daarmee stiller dan de traditionele heggenscharen. Ze produceren géén schadelijke uitlaatgassen, wat hen zeer milieuvriendelijk maakt. Dagelijks de uitlaatdampen inademen behoort hiermee tot het verleden. Het ontbreken van de hinderlijke geluidsoverlast maakt de machine zeer geschikt voor gebruik op plaatsen waar rust essentieel is, bijvoorbeeld in de buurt van ziekenhuizen, kantoren, scholen en campings.

Uitvoering
Deze machine is er in drie verschillende uitvoeringen; DUH501Z (50cm), DUH601Z (60cm) en de DUH751Z (75cm) deze worden geleverd zonder accu's en lader. De DUH501RTE, DUH601RTE en de DUH751RTE worden geleverd inclusief twee 5,0 Ah accu's en een enkele snellader. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Klik hier voor meer informatie.

Nieuw bij Makita
Deze machine is binnenkort beschikbaar.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze heggenschaar te testen in de praktijk.


DUH601

Bekijk hier het volledige Makita heggenschaar assortiment.
DLM460