Optimaal laden

Het laden van een LXT accu gebeurt met informatie van een ingebouwde chip in de accu, die digitaal naar de oplader wordt gestuurd. Die informatie zegt iets over het gebruik en de toestand van de accu op dat moment. Voorbeeld: een te hete accu wordt door de lader eerst op de juiste temperatuur gebracht en dan pas opgeladen. Deze manier zorgt ervoor dat er zo snel mogelijk, maar met behoud van maximale duurzaamheid wordt opgeladen. Zie hieronder een grafiek die het uitlegt:

 

Gebruik originele accu's en laders
Makita staat al jaren bekend om haar accugereedschap, accu’s en opladers. De Li-ion accu’s van Makita zijn voorzien van een chip. De chip in deze accu controleert en registreert drie waardes: stroom, temperatuur en spanning. Een processor die zich in de oplader bevindt, leest de data uit de chip, waardoor de accu op de beste wijze geladen kan worden. Dit is de reden waarom wij altijd echte Makita artikelen adviseren. Originele Makita artikelen hebben de beste kwaliteit, en daarmee de bedoelde afstemming tussen accu en lader. Dit zorgt ervoor dat de accu optimaal geladen wordt, langer meegaat en een zorgvuldig geteste combinatie die jouw veiligheid optimaal waarborgt. Lees hier hoe jij je kunt behoeden voor namaak en imitatie.

 

Luchtkoeling

Geforceerde luchtkoeling verlengt levensduur van accu's
De grootste vijand voor accu's zijn extreem hoge temperaturen. Zowel tijdens het ontladen als het laden. In de autolader DC18SE en de snelladers DC18RA, DC18RC, DC18RD en de DC36RA worden accu's gekoeld door een geforceerde luchtstroom. Wordt een te warme accu in de oplader geplaatst zal de oplader niet meteen starten met opladen. De accu wordt eerst gekoeld. Pas als de accu voldoende is afgekoeld zal de oplader de accu met het beste algoritme gaan laden. De chip in de accu en de CPU in de oplader controleren het hele oplaadproces. Door dit geforceerde koelen van de accu voor en tijdens het opladen wordt de levensduur van de accu verlengd en veiligheid gewaarborgd. Makita adviseert je om alleen originele accu's en opladers te gebruiken en jezelf te behoeden van namaak en imitatie artikelen.

 

 

 

Snelladers, daar zit muziek in
De autolader DC18SE en de snelladers DC18RA, DC18RC, DC18RD en DC36RA laden, afhankelijk van de conditie en het model Lithium-ion accu, de accu snel op. Middels communicatie tussen de CPU van de oplader en de accu kan de CPU de meest optimale lading bepalen. De opladers geven met een geluidssignaal aan wanneer de accu's weer volledig zijn opgeladen. Niet alleen erg snel, maar ook erg handig! De opladers laden niet alleen Lithium-ion accu's maar zijn ook geschikt voor Ni-MH schuifaccu's van 9,6 V, 12 V en 14,4 V. En met adapter ADP04 kunnen de DC18SE, DC18RA, DC18RC en de DC18RD ook Ni-Cd en Ni-MH staaf en blokaccu's van 7,2 V tot 18 V opladen.

 

Laadtijden
Hieronder hebben wij de laadtijden in minuten van diverse accu's in combinatie met de diverse laders op een rij gezet, klik op de afbeelding voor het overzicht.