UB0801: blazen en opzuigen met snoer

Opruimwerkzaamheden met snoer, schoon en op volle kracht

Vaak komt het voor dat er een stopcontact in de buurt is van de locatie waar je opruimwerkzaamheden wil uitvoeren. Dit biedt de mogelijkheid om een elektrische bladblazer te gebruiken. De UB0801 heeft een 1.650 Watt krachtige motor en is uitermate geschikt voor het bij elkaar blazen van bladeren. Voor gebruik in middelgrote tuinen waar stroom binnen handbereik is. De bladblazer is krachtig en heeft twee snelheden. Voor elke klus de juiste snelheid. De perfecte balans zorgt ervoor dat ook het blad tussen de planten in de borders, snel en gemakkelijk kan worden verwijderd. De handgreep met softgrip zorgt voor meer comfort. De UB0801 is met de zuigset in een handomdraai om te bouwen naar de UB0801V. De UB0801V maakt het opzuigen van bladeren mogelijk. De aluminium waaier is voorzien van een hakselmes, dat de opgezogen bladeren verkleint met een verhouding van 8:1. De opvangzak met een inhoud van 35 liter is voorzien van een schouderband om comfortabel te kunnen werken. De rits aan de onderzijde van de opvangzak zorgt voor het makkelijk leegmaken. De zuigset wordt bij de UB0801V in een aparte verpakking samen met de machine uitgeleverd.

UB0801V

UB0801

Werken met snoer
Bij het werk in de buurt van een stopcontact is het mogelijk om een elektrische bladblazer te gebruiken. Als het hele opruimgebied bereikbaar is met een verlengsnoer dan is een elektrische bladblazer een goede keuze. Met een gesnoerde bladblazer heb je geen beperking op het gebied van looptijd en kracht.

Hoge luchtsnelheid voor vastgeplakt tuinafval
Met een luchtsnelheid van 41 m/sec op de lage stand en 75 m/sec op de hoge stand heeft de UB0801 een zeer hoge luchtsnelheid. Een hoge luchtsnelheid is ideaal voor het losblazen van hardnekkig vuil, dit omdat het vuil als het ware wordt losgetrokken door de krachtige nauwe luchtstroom.

De precisie van een handgedragen bladblazer
Veel tuinen en parken hebben vaak lastig bereikbare plaatsen als perkjes en smalle paden. Dit zijn plaatsen waar vaak een ophoping van blad en ander tuinafval plaatsvindt. Op deze moeilijk bereikbare plaatsen is manoeuvreerbaarheid van groot belang, iets wat vraagt om een hand gedragen bladblazer. Doordat de machine in de hand gedragen wordt in plaats van op de rug heb je optimale controle over de machine omdat je niet met een flexibele buis werkt. Een flexibele buis heeft namelijk veel beperking in de bewegingsvrijheid omdat deze bepaalde hoeken niet kan maken.

Uitvoering
Deze bladblazer is leverbaar in twee uitvoeringen, de UB0801 en de UB0801V. De UB0801 kan alleen blazen. Bij dit model is de zuigset om de machine om te bouwen later los bij te bestellen. De UB0801V kan blazen en zuigen. Bij dit model wordt de zuigset standaard meegeleverd.

Beste product kooptipBesteproduct UB0801 score
In het weekend van 27-10-2018  heeft er in alle regionale bladen van de Persgroep een test gestaan van bladblazers. Daarbij zijn twee Makita blazers in twee categorieën (gesnoerd en accu) in de top 3 doorgedrongen. De gesnoerde bladblazer UB0801 is geëindigd met een 8,4. Het één na hoogste cijfer onder de gesnoerde varianten. Een zeer goed resultaat. Lees hier de test.

Professional in de groenvoorziening
Makita vindt het belangrijk dat je als professional een goede keuze kunt maken. Wij geven dan ook de mogelijkheid om deze bladblazer te testen in de praktijk.


UB0801

Bekijk hier het volledige Makita bladblazer assortiment.

 
UB0801